7 Şubat 2012 Salı

Yunanlılar bugün genel grevde


Yunanistan’da bugün genel grev var. Yaşam koşullarının kötüleşmesi kaygısı taşıyan yoksul ve orta halli halk, Troyka’nın formüle ettiği çözümleri kabule hazır değil. Yağan yağmur, akşam karanlığında Atinalıları sokağa çıkma konusunda da caydırmadı.
Troyka’nın, hükümetle pazarlıkları kesintisiz şekilde devam ediyor. Yunan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos toplantı arasında pazarlıklarla ilgili olarak eski Yunan mitolojisine gönderme yaptı ve şöyle konuştu:
‘‘Maalesef pazarlık o kadar sıkı geçiyor ki, bir müzakere başlığını kapattığımızda, tıpkı yedi başlı mitoloji canavarı gibi, bir diğeri açılıyor. Kimse canavarla tek başına başa çıkacak Herkül değil. O halde mütevazi bir şekilde hep beraber işe koyulmak durumundayız. Yunan vatandaşlarını ikna etmek üzere manzarayı olduğu gibi sunabilmeliyiz. Çözüm yolumuz euro bölgesinde ve Avrupa’da kalmak, bu arada kaybettiğimiz zemini geri kazanmak olmalı’‘.
Sokaktaki insan gerçekten kaygılı. Özellikle emekliler endişelerini ifade edenlerin başında geliyor. Biri erkek diğeri kadın iki emeki duygularını şu sözlerle ifade etti:
‘‘Bizi bataklığa itiyorlar. Kabul etmiyoruz’‘
‘‘Hepsi defolup gitmeli. Mahvettikleri ve çamura attıkları halkı kendi hallerine bıraksınlar. Daha iyi bir yaşam için otuz yıl çalıştık. herşeyi kötüleştirdiler.’‘
Özetle Troyka pazarlıkların sona ermesi yönünde ay ortasına kadar süre biçse de, sokaktaki insan aynı kanaati paylaşmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder