2 Şubat 2012 Perşembe

"Bosna gerçeği bu film sayesinde anlaşıldı"


Amerikalı ünlü oyuncu Angelina Jolie'nin ilk kez yönetmenlik yaptığı Bosna savaşıyla ilgili "In the Land of Blood and Honey" (Kan ve Bal Ülkesinde) adlı filmin başrol oyuncusu Zana Maryanaviç, “ABD Başkanı Barack Obama ile iki hafta önce Oval ofiste görüşmemizde Bosna'da yaşananları anlatma fırsatı buldum” dedi.

Angelina Jolie'nin Bosna savaşıyla ilgili çektiği filmde Boşnak kadın “Ayla” karakterini canlandıran Zana Maryanoviç, Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliğini ziyaret etti.

Maryanoviç, Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. Cengiz Aydın'la görüşmesinde, Türkiye'nin Bosna-Hersek'e kültürel ve sosyal alanlarda verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Dr. Cengiz Aydın da Maryanoviç'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye'nin kültürel projelerle ilgili Bosna-Hersek'e verdiği desteklerden bahsetti.

Zana Marjanoviç, ziyaretin ardından Angelina Jolie'nin filmindeki rolüyle ilgili sorularını yanıtladı.

Şubat ayının ortalarında Angelina Jolie'nin ailesiyle birlikte Saraybosna'ya geleceğini ve filmin prömiyerine katılacağını ifade eden Maryanoviç, bu nedenle çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

“Bosna gerçeği film sayesinde anlaşıldı”
Filmin ilk kez bir süre önce New York'ta gösterildiğini anımsatan Zana Maryanoviç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu da çok ilginç, çünkü ben New York'ta büyüdüm. Lise yıllarımdaki sınıf arkadaşlarım da bu filmi izlemeye geldiler. Bosna'da yaşananları ilk defa anladıklarını söylediler. Daha önce onlara lise yıllarında bir kaç defa Bosna'daki savaşın gerçeğini anlatmaya çalışmıştım, ama onlar filmi izledikten sonra bu gerçeği ancak anlayabildiklerini söyledi. Bosna'ya ve Bosna'daki insanlara karşı sorumluluklarını filmle anladılar ve özür dileme ihtiyacı duydular. Aslında Bosna savaşında yaşananlar, bu film sayesinde daha iyi anlaşıldı.”

Maryanoviç, filmin prömiyerinin ardından 12 Ocak'ta ABD Başkanı Barack Obama'nın Oval ofiste Angelina Jolie, Brad Pitt ve kendisinin de aralarında bulunduğu ekibi kabul ettiğini ifade ederek, “Obama ile görüşmemde çok heyecanlıydım. Ancak bu görüşmede Bosna'da yaşananları ve şu anki durumu anlatma fırsatı buldum. Başkan Obama, tüm anlattıklarımı sabırla dinledi” dedi.

(Hürriyet - 
http://sinema.hurriyet.com.tr/haberler/19811110/bosna-gercegi-bu-film-sayesinde-anlasildi.aspx)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder