2 Şubat 2012 Perşembe

'Kabul ederse Auster'ı davet edeceğim' - Kılıçdaroğlu'ndan cevap çabuk geldi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikalı yazar Paul Auster'ın “Tutuklu gazeteciler olduğu için Türkiye'ye gelmeyeceği” yönündeki açıklaması üzerine Başbakan Erdoğan'ın “Gelsen ne olur, gelmesen ne olur” dediğinin hatırlatılması üzerine kabul ederse Auster'ı Türkiye'ye davet edeceğini söyledi.


Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda yayınlanan “Tarafsız Bölge” programında konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sayın Başbakana önerim, Sayın Auster'ı da gazetesinden etsin. Tahammül edemiyor. Bir gazeteci, 'Türkiye'de bu kadar tutuklu gazeteci varsa ben gelmem' diyor. Protesto ediyor. Boşuna yapmıyor bunu. 'Ben, Çin'e de gitmem' diyor. Demokrasi askıda buralarda. Özgürlükler, insan hakları askıda.”

Auster'ın, İsrail'e gittiği hatırlatılınca, Kılıçdaroğlu, “İsrail'de tutuklu gazeteci sayısı kaç? Başbakan, önce onu öğrensin. Tahammül edecek eleştiriye. Daha çok yazar-çizer Türkiye'ye gelmeyebilir böyle giderse... Batıdaki sesler gittikçe artıyor, Türkiye'de demokrasi sorgulanıyor artık. 'Hibrid demokrasi' deniyor buna. 'Melez demokrasi' deniyor, buna. Niye densin? Biz, melez demokrasiye layık bir ülke miyiz?” dedi.

Kılıçdaroğlu, kabul ederse Auster'ı Türkiye'ye davet edeceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder