7 Şubat 2012 Salı

Merkel'den Sarkozy'ye seçim desteği

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Fransa - Almanya ortak bakanlar kuruluna katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Nicolas Sarkozy'nin 2009'da kendisine verdiği desteği hatırlatarak, gelecek seçimlerde Nicolas Sarkozy'nin arkasında olduğunun altını çizdi.

Angela Merkel ortak bakanlar kurulu için bugün Paris'e geldi. Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Merkel, Nisan ayındaki seçimlerde Sarkozy'yi desteklediklerini belirterek, "Çünkü biz dost partilerin üyesiyiz.'' dedi.

2009 yılında Almanya'da yapılan genel seçimlerde Nicolas Sarkozy'nin kendisine verdiği desteği hatırlatan Merkel, Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı adayı François Hollande'ın da Almanya'daki sosyal demokratları desteklediğine dikkat çekti.

Euro bölgesindeki krizi de ele alan iki lider, Yunanistan'a ekonomik reformlar konusunda zaman kaybetmemesi uyarısında bulundu. Yunanistan'ın verdiği sözleri tutması gerektiğini belirten Sarkozy, Atina'nın krizden kurtulmasının tek yolunun bu olduğunun altını çizdi.

Suriye'de yaşanan katliama da değinen Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa ve Almanyanın Suriye'yi yalnız bırakmayacağını belirtti. BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada Suriye aleyhindeki tasarıyı veto eden Rusya ve Çin'i de eleştiren Sarkozy, bunun bir skandal olduğu vurguladu. Fransız lider, uluslararası camianın böyle bir konuda eli kolu bağlı kalmasının ise kabul edilemez olduğunu belirtti.


(ABHaber - http://www.abhaber.com/haber.php?id=38757)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder