11 Şubat 2012 Cumartesi

Obama doğum kontrolünde geri adım atacak

Beyaz Saray, dini liderlerle giderek büyüyen doğum kontrol hapı dağıtma tartışmasında geri adım atmaya hazırlanıyor. Başkan Obama'nın bugün bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.



Beyaz Saray, dini liderlerle giderek büyüyen doğum kontrol hapı dağıtma tartışmasında geri adım atmaya hazırlanıyor.

Başkan Barack Obama'nın bugün bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Katolik dini liderler, kilise bağlantılı kuruluşların çalışanlarına doğum kontrol haplarını da kapsayan sağlık sigortaları vermesini gerektiren yeni kurala karşı çıkıyor.

Tartışma, şu ana dek ekonomiye odaklanan seçim kampanyasında, sosyal konuları yeniden gündeme getirdi.

Beyaz Saray'ın bu konuda ödün verdiği haberi, üst düzey Cumhuriyetçi Partililer'in doğum kontrolü hapı kuralını eleştirmeye başlamasını izliyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, kuralın uygulamaya girmesini önleyecek yasal bir düzenleme yapılması çağrısında bulunmuştu.

Kiliseler ve diğer ibadethaneler yeni kuraldan muaf tutuluyor. Ancak kilise bağlantılı kuruluşların çalışanlarına, doğum kontrolünü de kapsayan sağlık sigortaları vermeleri zorunlu tutuluyor.

Katolik dini liderler kuralın kendilerini dini inançlarına karşı gelmeye zorladığını söylüyor.

Konuyla ilgili tartışma ABD Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius'un, USA Today gazetesinde bu politikayı savunan bir makale kaleme almasıyal başlamıştı.

New York Başpsikoposu Timothy Dolan da, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde kuralı, "Din ve vicdan özgürlüğüne eşi, benzeri görülmemiş bir saldırı" diye tanımlamıştı.

(BBC Türkçe - http://proje.hurriyet.com.tr/bbcnews/bbcviewEkonet.aspx?HaberID=15517475&habertip=planet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder