8 Şubat 2012 Çarşamba

Merkel, Türkiye üzerinden Sarkozy'yi savundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Nicolas Sarkozy'nin 6 Şubat Pazartesi France2 ve Alman ZDF kanallarında ortak yayınlanan programda gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Fransız gazetecinin Fransa'da sosyalist cumhurbaşkanı adayı François Hollande'ın Mayıs ayında yapılacak seçimlerde seçilmesi durumunda Almanya ve Fransa planı olan ve daha sonra 27 AB üyesi ülke tarafından da kabul edilen ekonomik önlemler paketini yeniden Almanya ile müzakere edeceğini söyledi siz ne düşünüyorsunuz sorusunu Merkel şöyle cevapladı:

Benden önce Türkiye ile müzakerelerin başlatılması kararı alınmıştı.Türkiye'nin üyeliğine karşı olmama rağmen benden önce alınmış bu karara saygı gösterdim. Müzakerelere karşı çıkmadım diyerek Hollande'e Türkiye üzerinden sert çıktı.

Sarkozy ise aynı soruyu, "devletlerin devamlılığı vardır. Fransa'da cumhurbaşkanı olacak birisinin Fransa Almanya tarafından gündeme getirilen ve 27 AB üyesi ülke tarafından imzalanan anlaşmayı kabul etmemesi olmaz.Chirac, Mitterand'ın cumhurbaşkanı olarak verdiği taahhütleri yerine getirdiyse, ben de Chirac'ın cumhurbaşkanı olarak aldığı yükümlülükleri yerine getirmek durumundayım'' diye cevapladı.

Programda Merkel'in Sarkozy'ye sahip çıkması ve cumhurbaşkanı adayı Hollande'ı eleştirmesi dikkat çekti. Sarkozy ise tv programında ırkçı söylemlerle gündeme gelen Fransa içişleri Bakanını savundu.


(ABHaber - http://www.abhaber.com/ozelhaber.php?id=12817)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder