30 Ocak 2012 Pazartesi

Yunan Neo-Nazi örgütü Kardak'ı andı


YUNANİSTAN’da Neo-Nazi örgüt ‘Hrisi Avgi (Altın Şafak), 16. yılında “Kardak Krizi’ni anma gösterisi” düzenledi. Yaklaşık 3 bin kadar Yunan ırkçı, gösteri sırasında Atina şehir merkezinden geçen Yunan ve yabancı göçmenleri dövdü.


Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği binasının birkaç yüz metre ötesindeki Rigilis Caddesi üzerinde, Orduevi binası önünde toplanarak Yunan, Bizans ve Nazi bayrakları taşıyan göstericiler önce parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı’na yürüdüler. Ardından yabancı göçmenlerin uğrak yeri Omonia Meydanı’na yürümek isteyen ırkçılara polis izin vermedi. Küçük çaplı bir arbede yaşanırken, göstericiler Sintagma’daki metro istasyonuna gidip orada bekleyenlere saldırdılar.

Daha sonra ABD’nin Atina Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçen göstericiler Vasilisis Sofias Caddesi üzerinde de kalabalık bir polis gücü ile karşılaştılar. Göstericilerin çoğu dağıldıktan sonra bir grup “Hrisi Avgi” örgütü mensubu, Omonia Meydanı’na giderek yabancı kaçak göçmenleri dövmeye başladı. Polis olaylara müdahale etti. İki kişi yaralanırken, 42 kişi gözaltına alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder