26 Ocak 2012 Perşembe

Suriye ordusu Hama'nın dünya ile bağlantısını kesti


Suriye’nin Hama şehrinde elektrik ve telefon hatları kesildi, şehrin dünyayla bağlantısı koptu, daha sonra Suriye ordusuna ait zırhlı birlikler kente girdi.
Şehrin kuzeyinde konuşlanan 47’inci Alay’a bağlı askerler zırhlı araçlarla şehri kuşattı ve ardından yoğun top atışı başladı.
Hama şehri Genel Devrim Konseyi sorumlusu kentte ve başka bölgelerde çıkan şiddetli çatışmalarda, 67 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Görgü tanıkları Halep otobanından Hama’ya doğru gelen bütün araçların durdurulduğunu, kentin tüm giriş çıkışlarının kapatıldığını ve kente girmek isteyenlere izin verilmediğini dile getirdi.
Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’ye olası bir askeri müdahaleye karşı olduklarını yineledi.
Lavrov, ‘‘Suriye konusunda bize danışılmadan alınan kararları tanımıyoruz. Kaynağı ne olursa olsun kanın durmasını istiyoruz. Birleşmiş Milletler’de alınacak herhangi bir karar Suriye’ye müdahaleyi meşrulaştırmamalı” dedi.
Öte yandan Arap Birliği gözlemci heyetinin Körfez ülklerine mensup üyeleri 1 aylık incelemenin ardından Suriye’den ayrıldı.
Körfez İşbirliği Konseyi tarafından alınan karar çerçevesinde incelemelerini sona erdiren heyet başkent Şam’dan ayrıldı.
Diğer gözlemcilerse bir ay daha devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder