30 Ocak 2012 Pazartesi

ACTA'yı 21 AB ülkesi imzaladı


İnternet aktivistlerinin yoğun protestolarına rağmen dün, 21 Avrupa Birliği ülkesi Korsan Ürünlerin Ticaretiyle Mücadele Antlaşması’na (ACTA) imzayı attı.
Korsan ürünlerin ticaretiyle mücadele etmek amaçlı Avrupa Birliği muktesabatına sokulmak istenen anlaşmaya sadece Almanya, Hollanda, Estonya, Kıbrıs ve Slovakya imza atmadı.
Anlaşmaya onay veren ülkelerden en çok Polonya’da yoğun protestolar gerçekleştiriliyor. Başbakan Donald Tusk ise tüm eylemlere rağmen aldıkları karaın arkasında:
“Ben böyle uluslararası kararların, anlaşmaların daha önce Polonya yasalarına aykırı bir internet kullanım alışkanlığı olan kitle tarafından hoş karşılanamayacağını düşünüyorum.”
Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için haziran ayındaki oylamada Avrupa Parlamentosu’ndan geçmesi gerekiyor.
Diğer yandan bu anlaşmayla program, müzik ve video paylaşımına sınırlamalar gelerek internette özgürlüğün kısıtlanacağını savunan Anonymous grubu Avrupa Parlamentosu’nun internet sitesine sanal saldırı düzenlendi.
Anlaşma, Avrupa’nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Japonya’dan gibi birçok ülke tarafından da kabul edilmiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder