25 Ocak 2012 Çarşamba

Dünyaca ünlü Yunan yönetmeni polis ezdi


Dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopulos (77) dün akşam Atina’nın Drapetsona semtinde bir polisin kullandığı motosikletin altında kalarak can verdi. Yunan gazetesi ise ölümünün şüpheli olabileceğini belirtti.


Polis kaynaklarına göre, akşam saatlerinde Pire yakınlarındaki Drapetsona otoyolunda ''Öteki Deniz-The Other Sea'' adlı yeni filminin  çekimi için yürürken bir motosikletin çarptığı Theodoros Angelopoulos başından yaralandı. Angelopoulos olay yerinden ambulansla Faliro'daki bir hastaneye götürüldü. Ünlü yönetmen yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİS ÖLDÜRDÜ İDDİASI
Yunanistan'in önemli gazetelerinden Kathimerini, Theo Angelopoulos'un ölüm haberini, ölümün şüpheli olabilecegi iddiasıyla, manşetten duyurdu. Gazete henüz teyit edilemekle birlikte Angelopoulos'a çarpan motorsikletinin polise ait olduğu iddiasını belirtti.

BİRÇOK KEZ TÜRKİYE'YE GELDİ
27 Nisan 1935’de doğan Yunanlı ünlü yönetmen, senarist, yapımcı Theodoros Angelopoulos, 19. İstanbul Film Festivali (2000) Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü Şakir Eczacıbaşı’nın elinden almıştı.
       
Yunan sinemasının öncü yönetmeni Theodoros Angelopoulos, Sanatsal sinemanın en önemli çağdaş temsilcilerindendir.
Mitololojik göndermelere bol yer verilen filmlerinde, daha çok bireyden hareketle tarihsel bağlam içinde toplumsal olaylar konu edilmektedir. Özellikle entelektüel bireyin yaşama dair ızdırapları ve düş kırıklıkları işlenir. Filmlerinde geniş plan çekimler ve uzun sekanslar çokça yer alır.
Çoğunu Eleni Karaindrou'nun müziklediği filmleri arasında şunlar sayılabilir: 36 Günleri, Avcılar, Kumpanya, Kitera'ya Yolculuk, Arıcı, Puslu Manzaralar, Leyleğin Geciken Adımı, Ulis'in Bakışı, Sonsuzluk ve Bir Gün, Ağlayan Çayır, Zamanın Tozu.


2 yorum:

  1. Merhaba, blogun hayırlı olsun canım :)) Sanırım beğendiğin haberleri, beğendiğin konuşlamaları video-resim vb bunları biriktirebileceğin bir yer olarak kullanıyorsun şimdilik. Senin yazılarını da bekleriz :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler şeker:)Vakit buldukça yazacağım uzun uzun..

    YanıtlaSil