14 Ekim 2012 Pazar

İşte bizi ayıran tel örgü


İşte bizi ayıran tel örgü

Yunanistan’ın göçmen kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde Meriç’te yapmaya başladığı tel örgünün ilk görüntüleri Yunan medyasında yer aldı.










TÜRK-Yunan sınırının Karaağaç bölgesinin Yeni Bosna (Nea Visi) mevkiinde temeli geçen şubat ayında atılan tel örgü projesinin önemli bölümü tamamlandı. Yüksekliği 3 metre, uzunluğu da 12.5 kilometre olacak tel örgünün ay sonunda ya da kasım ayı başlarında tamamlanması bekleniyor.

Bugüne kadar 2.5 metre yüksekliğinde ve 7.5 kilometre uzunluğunda tek örgü çekildi. AB’nin sonuç verici saymadığı için finanse etmediği ve yaklaşık 3.2  milyon euro’ya malolacak tel örgünün ilk fotoğrafları Kathimerini gazetesinde yayınlandı.


Türk firması iş aldı

Metal ve galvaniz işleri bir Türk firmasına yaptırılan tel örgüye  25 termal kamera da yerleştirilecek. Tel örgü projesi 2010 yılı sonunda açıklanmıştı. Ancak, ekonomik kriz yüzünden projenin uygulanması bir süre ertelenmişti.

Türkiye ile Yunanistan arasında Meriç sınırı yaklaşık  212  kilometre. Bunun 190 kilometreden fazlası nehir (yani su) sınırı. Tel örgü Karağaç’daki 13 kilometrelik kara sınırının neredeyse tümünü kapsıyor.

(Hürriyet - Yorgo Kırbaki - http://www.hurriyet.com.tr/planet/21692595.asp)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder